07

آذر

1404


اقتصادی

15 مهر 1404 13:30 0 کامنت

به گزارش صبح ساحل، مصطفی فخرآبادی‌پور در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی با اشاره به این‌که بودجه فصل پیشگیری و سلامت دامپزشکی عملاً صفر است، تأکید کرد که دامپزشکی نه تنها سلامت دام، بلکه امنیت غذایی و توسعه پایدار استان را تضمین می‌کند. وی با اشاره  به جایگاه راهبردی استان هرمزگان گفت:این استان با بهره‌مندی از بندر شهید رجایی و ظرفیت‌های بزرگ شیلاتی، نقش ملی در تأمین بهداشت فرآورده‌های خام دامی و صادرات محصولات شیلاتی ایفا می‌کند.  فخرآبادی‌پور  ادامه داد: ۷۰ تا ۸۰ درصد فرآورده‌های خام دامی منجمد وارداتی کشور از مسیر این بندر عبور می‌کند و نمونه‌برداری، ممیزی و نظارت‌های بهداشتی توسط کارشناسان دامپزشکی استان انجام می‌شود تا سلامت محموله‌ها تضمین شود.

وی افزود: نظارت دامپزشکی از مزرعه تا صادرات ادامه دارد،از جوجه‌کشی و پرورش دام و طیور تا کشتارگاه‌ها، صنایع فرآوری و عرضه. همچنین مزارع پرورش میگو نیز تحت پایش کامل ما فعالیت می‌کنند. فخرآبادی‌پور ابن را گفت که  پایش‌ها بر اساس استانداردهای اروپا و اتحادیه اوراسیا انجام می‌شود تا محصولات بدون دغدغه به بازارهای جهانی صادر شوند.مدیرکل دامپزشکی هرمزگان عملکرد یک‌ساله این اداره‌کل را این‌گونه برشمرد: ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام واکسینه شده، ۹۵۸ هزار مورد پایش بیماری‌های دامی انجام و ۳۹ هزار و ۲۲۴ عملیات نظارت بهداشتی در مراکز تولید و عرضه ثبت شده است. در همین مدت ۸۱۳ مورد تخلف بهداشتی شناسایی، ۳۴ پرونده قضایی تشکیل و ۴۷ هزار کیلوگرم فرآورده غیرقابل مصرف معدوم شده است.

فخرآبادی‌پور همچنین گفت: در کشتارگاه‌ها ۳۳ هزار رأس دام سبک و سنگین ذبح و بیش از ۳ هزار تُن گوشت قرمز و ۳۶ هزار تُن گوشت مرغ از ۲۱ میلیون قطعه طیور به بازار عرضه شده است. وی یاداور شد:در بخش شیلات نیز ۷۶ هزار تُن فرآورده به ۱۸ کشور صادر شده و گواهی‌های بهداشتی دو زبانه برای آن‌ها صادر شده است. فخرآبادی‌پور به چالش‌های اداره‌کل دامپزشکی هم اشاره کرد: با وجود حجم بالای فعالیت‌ها، سهم دامپزشكي از اعتبارات فصل سلامت صفر است و بودجه کافی برای مقابله با بیماری‌ها و نظارت بهداشتی در اختیار نداریم. وی ادامه داد:نیازمند تقویت تجهیزات آزمایشگاهی، به‌روزرسانی دستگاه‌های تشخیص مولکولی و افزایش نیروی انسانی متخصص هستیم تا فرآیندهای نظارت بهداشتی با دقت بیشتری انجام شود.

وی تأکید کرد: دامپزشکی نه تنها نقش حفاظتی و پیشگیرانه دارد، بلکه عامل کلیدی در امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی و شیلات استان است. فخرآبادی‌پور خاطر نشان ساخت که حمایت از این نهاد و تأمین منابع لازم، سلامت جامعه و حفظ جایگاه هرمزگان در صادرات محصولات پروتئینی را تضمین خواهد کرد.

۶۳ ناظر شرعی و ۴۳ ذابح آموزش‌دیده

نماینده ولی فقیه در دامپزشکی هرمزگان در این نشست از استقرار ناظران شرعی در کشتارگاه‌ها و مبادی ورودی خبر داد و بر ضرورت تقویت نظارت‌های بهداشتی و شرعی تأکید کرد.حجت‌الاسلام رضا حمزه‌ای، نماینده ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی هرمزگان، اعلام کرد که ۶۳ ناظر شرعی در کشتارگاه‌ها، سردخانه‌ها و مبادی ورودی و خروجی استان مستقر هستند و ۴۳ ذابح از سوی دفتر نمایندگی ولی فقیه آموزش دیده‌اند. او تأکید کرد که تغذیه حلال و نظارت‌های شرعی، بخشی از تضمین سلامت جسم و روح جامعه است.وی افزود: تأمین غذای مناسب و سالم یکی از مهم‌ترین مطالبات جامعه است و غذای حلال نقش بسزایی در سلامت جسم و روح دارد.نماینده ولی فقیه در دامپزشکی با اشاره به مقابله با باورهای نادرست ،گفت که برخی بخش‌های حیوان (مثلاً چند عضو مشخص در گاو) مصرف آن‌ها شرعاً حرام اعلام شده و گاهی در بازار سوء‌استفاده و جای‌گذاری گونه‌ها رخ می‌دهد وی خبر داد که دفتر نمایندگی با تولید بروشور و برگزاری همایش «غذای حلال» در مسیر فرهنگ‌سازی فعال بوده است.حمزه ای به نتایج بررسی‌های انجام‌شده درباره آبزیان اشاره کرد و گفت که ۲۱ گونه آبزی حرام شناسایی شده‌اند که از جمله آن‌ها خرچنگ، ماهی مرکب، گربه‌ماهی، کوسه‌ماهی و لابستر هستند. به گفته وی، برخی واحدهای صنفی که غذای حرام عرضه کرده‌اند شناسایی و برخورد شده‌اند.در بخش دیگری از سخنانش، حمزه‌ای به اهمیت همکاری بین‌دستگاهی برای مقابله با بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک انسان و دام پرداخت.نماینده ولی فقیه در دامپزشکی هرمزگان تأکید کرد که ارتقای فرهنگ تغذیه حلال و تقویت نظارت‌های شرعی و بهداشتی، هم سلامت جامعه را تضمین می‌کند و هم جایگاه استان را در صادرات محصولات پروتئینی حفظ می‌نماید.

دیدگاه ها (0)
img
خـبر فوری:

نرخ سوم بنزین رسماً اعلام شد: لیتری ۵۰۰۰ تومان