سلامت
موجب کاهش اسیدهای ضروری در محیط معده و افزایش خطر رشد تومورها دانست.
به گزارش صبح ساحل، «وحید زنگوری»، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی سرطان با معرفی مهمترین نشانههای ابتلا به سرطان معده، داشتن یک سبک زندگی سالم را راهکاری عملیاتی برای پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.
شناسایی زودهنگام و به موقع؛ کلید بهبودی و امیدبخشی
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن بیان این موضوع که سرطان معده روند رشد آهستهای را طی میکند، شناسایی زودهنگام و به موقع را موجب پیشرفت قابل توجه در روند بهبودی و درمان بیماران دانست و گفت: طی سالهای گذشته سرطان معده از رتبه نخست شایعترین سرطان دنیا، به رتبه پنج رسیده و یافتههای پژوهشی در ایران نیز از جای گرفتن این سرطان در رتبههای چهار تا پنج از لحاظ شیوع در میان ایرانیان خبر میدهد؛ اما از نظر میزان مرگ و میر مبتلایان، این بیماری همچنان در صدر سرطانها در دنیا قرار دارد.
زنگوری ادامه داد: در کنار این آمارها خوب است به این نکته نیز توجه داشته باشیم که با پیشرفت علم در سالهای اخیر، امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان معده، با رشد حدود دو برابری، به ۳۰ درصد افزایش یافته و در این زمینه، تشخیص به موقع، مهمترین موضوع مورد توجه و افزایش امیدها در این زمینه است.
دردهای طولانی مدت در ناحیه زیر جناغ سینه را جدی بگیریم
پزشک فلوشیپ جراحی سرطان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: اگرچه سرطان معده در مراحل ابتدایی نشانه مشخصی ندارد، اما مواردی نیز میتواند به عنوان زنگ هشدار، به تشخیص به موقع منجر شود که نخستین مورد، دردهای طولانی مدت در ناحیه زیر جناغ سینه است.
او با بیان اینکه مواجهه با چنین دردهایی نباید موجب نگرانی افراد شود، توضیح داد: این دردها در اثر طیف وسیعی از عوامل ایجاد میشود که از اضطراب تا تومورها را در بر دارد و در بیشتر موارد نیز ناشی از زخمهای اثنی عشر است که به کمک درمانهای معمولی قابلیت بهبودی دارد، اما در صورت مزمن شدن، همچنین در سنین بالای ۴۵ سال، در صورت مشاهده کم خونی در فرد مبتلا و همراه بودن با تهوع و استفراغ خونی، به صورت جدی تری از سوی پزشک پیگیری میشود.
زنگوری همچنین به کاهش وزن به میزانی که معادل بیش از ۱۰ درصد وزن، در بازه زمانی کمتر از ۶ ماه و غیر مرتبط با رژیمهای لاغری باشد را دیگر نشانه هشدار دهندهای برشمرد که لازم است جدی گرفته شود و اضافه کرد: کم خونیها به ویژه در آقایان و از نوع فقر آهن؛ تهوع و استفراغ بدون دلیل مشخص که به مرور نیز در فاصلههای زمانی کمتری تکرار شود و هرگونه خونریزی دستگاه گوارش در استفراغ یا مدفوع، دیگر نشانههای هشدار دهنده در زمینه سرطان معده است.
آیا ابتلا به عفونتهای معده نگران کننده است؟
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان معده پرداخت و با اشاره به عفونتهای اچ پایلوری معده در ردیف این عوامل گفت: عفونت معده به تنهایی نمیتواند عامل ابتلا به سرطان معده محسوب شود؛ اما خطر تبدیل محیط معده به محیط سرطانی را تا سه برابر افزایش میدهد، با این وجود روند درمان این عفونتها تنها با تشخیص پزشک قابل پیگیری است.
پزشک فلوشیپ جراحی سرطان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ثبت بالاترین آمار ابتلا به عفونت معده در کشورهای آفریقایی و در عین حال کمترین آمار سرطان معده در این کشورها را گویای این موضوع دانست که ابتلا به این عفونتها نمیتواند به تنهایی به عنوان عاملی نگران کننده در نظر گرفته شود.
او کاهش اسیدهای ضروری در محیط معده را از دیگر عوامل زمینه ساز عنوان کرد و ادامه داد: یکی از مواردی که متاسفانه در عموم جامعه شاهد آن هستیم، مصرف بی رویه، خودسرانه و طولانی مدت داروهای ضد اسید معده است که با از بین بردن اسیدهای ضروری معده، موجب رشد باکتریهای غیرمفید در محیط معده و تبدیل شدن به خطر تومورهای سرطانی میشود.
سیگار و سرطان معده
مصرف دخانیات، پیشینه خانوادگی ابتلا به سرطان معده و همچنین پولیپهای معده که اغلب به صورت خوش خیم بروز پیدامی کند، از دیگر مواردی بود که زنگوری به آنها اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه با معرفی روشهایی که میتواند ما را در برابر این بیماری محافظت کند، توضیح داد: داشتن یک سبک زندگی سالم با پرهیز از دخانیات، ورزش منظم و افزایش مصرف میوه و سبزی در برنامه غذایی روزانه، گامهایی عملیاتی و کارآمد در این زمینه است که توصیه میشود با توجه بیشتری در برنامه روزمره گنجانده شود.
همواره غذاهای تازه مصرف کنیم/ از ترشیها و غذاهای دودی پرهیز کنیم
او یادآور شد: یکی از مواردی که در دهههای اخیر به کاهش روند ابتلا به سرطان معده منجر شده، اختراع یخچال و در پی آن، افزایش امکان مصرف غذاهای تازهتر بوده که بر همین اساس لازم است به یاد داشته باشیم مصرف غذاهای تازه، با تاکید بر مصرف میوهها و سبزی ها، از جمله اقدامات پیشگیرانه در زمینه کاهش خطر سرطان معده است. پرهیز از مصرف زیاد ترشیها و غذاهای حاوی نشاسته بالا، پرهیز از غذاهای دودی شده و غذاهای سرخ شده، دیگر توصیههای این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای کاهش خطر ابتلا به سرطان معده بود.
زنگوری با اشاره به تقسیم بندی درجه ابتلا به سرطان معده در چهار دسته مختلف تاکید کرد: تشخیص در مرحله ابتدایی، شانس بهبودی را تا ۹۵ درصد افزایش میدهد؛ این در حالی است که در مرحله پیشرفته این میزان به کمتر از ۱۰ درصد کاهش مییابد و همین امر ضرورت توجه جدیتر افراد به نشانههای هشدار دهنده یاد شده را افزایش میدهد.
جدیدترین اخبار
آغاز ۲ مزایده بزرگ برای فروش ۱۱ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال اموال تملیکی در هرمزگان
آمریکا یک شهروند ۱۳ شرکت و ۸ کشتی مرتبط با ایران را تحریم کرد
ویروس کرونا شایع نشده است/ مردم نگران نباشند
اولین دادگاه دوومیدانیکاران ایرانی در کره جنوبی برگزار میشود
وزارت ارشاد: فیش حقوقی نادره رضایی صحیح است/ توضیحات ارشاد درباره فیش حقوقی خبرساز
اهالی جزیره هرمز صاحب سند مالکیت شدند
دستورالعمل جدیدی برای بیمه کارگران ساختمانی تدوین شد
تعیین تکلیف فوری پروژههای نیمهتمام بندرعباس ضروری است
سهشنبه چهارم شهریور حراج شمش طلا برگزار خواهد شد
قیمت این محصولات مدیران خودور افزایش مییابد
قیمت پایه سایپا بهزودی تعیین میشود
تعداد مبتلایان تب دنگی در هرمزگان به ۱۵ نفر اعلام کرد
افزایش نسبت کرونا در بین عفونتهای تنفسی
پرداخت ۸۴۰ میلیارد تومان بابت یارانه شیرخشک به داروخانهها
بانوی هرمزگانی در ترکیب تیم ملی
شنبه یکم شهریورماه ادارات هرمزگان تعطیل شد